La Colobra Events Bezienswaardigheden

La Calobra,
Eén van de meest bezochte plekjes van het eiland kan je per boot bereiken vanaf Port de Sóller. Je kan ook via de straatweg gaan, die zich tussen Sóller en het klooster van Lluc afsplitst van de C-71O. Over een afstand van 14 km stijgt deze weg 800 m en bereikt na talloze haarspeldbochten La Colobra aan zee. In het dorpje zijn souvenirwinkels en een paar middelmatige restaurants, niet echt bijzonder. Het landschap daar integen is des te mooier. Door een 200 m lange tunnel door de rotsen komt je bij een
klein zandstrand. Hier komt de Torrent de Pareis op uit, een 4 km lang ravijn. In de winter vormt dit ravijn de bedding voor een wild stromende rivier.

La Calobra is inderdaad erg mooi, maar dat is juist de reden dat de touringscars er af en aan rijden, zelfs buiten het hoogseizoen is het er erg druk. De rit naar La Calobra is al net zo onvergetelijk als de baai zelf. De weg slingert de Puig Major af en daalt achthonderd meter binnen een afstand van twaalf kilometer. Er is zelfs een bocht (‘De Knoop’ genaamd) van 270 graden die onder zichzelf door-loopt. (mooi foto moment)

Kenmerken

Voeg recensie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Service
Waar voor je geld
Plaats
Zindelijkheid

Geverifieerde aanbieding

Added By Ran Struisvlugt

Gelieve in om contactgegevens te zien.